Splošni pogoji in pogoji poslovanja spletne trgovine Marleys.

Splošni pogoji spletne trgovine Marleys.si  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Spletno trgovino Marleys.si (v nadaljevanju »trgovina«)  upravlja podjetje MARLEYS D.O.O. (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji poslovanja zajemajo pravice kupcev, komunikacijo med ponudnikom in kupcem in delovanje spletne trgovine.

Z uporabo spletnega mesta www.marleys.si, prav tako pa tudi s prijavo in registracijo na spletnem mestu, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in da jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletne trgovine in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto. Za uporabo spletnega mesta med drugim šteje tudi dostop do spletnih strani in drugih vsebin v okviru spletnega mesta, uporaba funkcij in storitev spletnega mesta, prav tako pa tudi prenos datotek in drugih vsebin iz spletnega mesta.

Podatki o ponudniku

Naziv: MARLEYS  izdelava unikatnih izdelkov D.O.O.

Naslov: Gore 33 C , 1431 Dol pri Hrastniku

Davčna številka: 83852417

E-pošta: marleys.unikat@gmail.com ; katja@marleys.si

Telefon: 041 /769-692 

TRR: SI56 6100 0000 7405 715 Delavska Hranilnica

Nismo zavezanci za DDV.

 »DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1« 

Uporabniki

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino prek elektronske pošte postane obiskovalec gost, s potrjeno registracijo v spletno trgovino pa postane član. Tako gost kot član  (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini. 

Ob registraciji v spletno trgovino kot član  pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na 

marleys.unikat@gmail.com  . Sprememba elektronskega naslova bo izvedena v roku 3  delovnih dneh, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zaveže pogodba, zagotovil naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja MARLEYS D.O.O. (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon),
 • c) bistvene značilnosti blaga oziroma izdelkov
 • d) dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • e) pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • g) način plačila in dostave,
 • h) časovno veljavnost ponudbe,
 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Artikli / Izdelki

Spletna trgovina Marleys.si ponuja vrsto unikatnih izdelkov. Je ročno in unikatno delo, zato lahko pride pri izdelkih do manjšega odstopanja pri velikosti in barvi glede na izdelek na sliki in pa dejanskim izdelkom. 
Vse slike izdelkov so zgolj informativne narave. 

Vzdrževanje

Artikli so narejeni večinoma iz umetnega usnja, zato pranje v pralnem stroju ni priporočeno. Za čiščenje priporočamo brisanje z valažno krpico ali vlažilnim robčkom. 

Vsak izdelek je opremljen z deklaracijo, na kateri je označen način čiščenja. 

Oznake izdelkov:

 • Izdelek z oznako “Novo” je na novo dodan artikel v ponudbo. S to oznako bo izpostavljen minimalno 14 dni in maksimalno 2 meseca.
 • Izdelek z oznako “Trenutno ni na zalogi” trenutno ni dobavljiv. To pomeni, da ni na zalogi, ni dobavljivo blago za izdelavo in rok ni v naprej znan, izdelka niti ne morete dodati v košarico. 
 • Izdelek z oznako “Zadnji kos” je zadnji kos tega artikla na zalogi.
 • Izdelek *Na zalogi* je na zalogi in je pripravljen za odpremo v roku 2-5 delovnih dni od dneva plačila predračuna oziroma oddaje naročila.
 • Izdelek *V izdelavi* bo končan in pripravljen za prodajo v roku 3-5 delovnih dni, lahko ga dodate v košarico in opravite nakup, vendar se končni rok dobave lahko podaljša za 5-10 delovnih dni.
 • Izdelek * Po naročilu* ni na zalogi, izdela se zgolj po predhodnem naročilu preko spročila v uporabniškem profilu ali elektronskega naslova.

 

Cene in naročilo 

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih (EUR) in ne vključujejo DDV-ja. DDV ni vštet v ceno izdelka v skladu s 1.odstavkom 94. člena ZDDV-1.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila, v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji. Pri rednih cenah si prodajalec pridržuje pravico do njihovega spreminjanja. V navedene cene niso všteti stroški pošiljanja – te se obračunajo ob zaključki nakupa. Akcijske cene so dodatno označene.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

V primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa in povračilo denarja.

Način plačila in račun 

Spletna trgovina MARLEYS.SI  omogoča naslednje načine plačila:

 • nakazilom na tekoči račun ponudnika po izdanem predračunu

Plačilo po predračunu – kupec izdelke po prejemu predračuna plača na tekoči račun ponudnika. Podatki o naročilu in predračun bodo kupcu po zaključku naročila poslani na njegov elektronski račun.

Račun lahko poravnate preko spletne banke ali položnice na pošti ali banki (UPN).

 Naročilo je rezervirano najdlje 5 delovnih dni od potrditve naročila.

V kolikor izdelek potrebujete nujno, me kontaktirajte na elektronski naslov katja@marleys.si marleys.unikat@gmail.com ali me pokličite na 041/769-692.

Račun je kupcu izdan na trajnem mediju, priložen je izdelkom. Kupoprodajna pogodba (naročilo) se v elektronski obliki shrani na strežnik ponudnika in je dostopna kupcu preko uporabniškega profila na dnu spletne strani (Moj račun).

Račun je izdan v PDF obliki.  Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. 

Promocijske kode in kode za popust

S promocijsko kodo ali kodo za popust lahko uporabnik dostopa do ugodnosti pri nakupu. Promocijska koda ali koda za popust je časovno omejena, ter objavljena na način, ki odgovarja marketinški akciji ponudnika. Le-ta ne zagotavlja, da obstaja aktivna promocijska koda v času nakupa.

V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Kode lahko koristite na artikle, za katere je  ustvarjena promocija ali popust. 

Uporaba kode za popust ali promocijske kode:

 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1 € višja od vrednosti kode za popust. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 • V istem koraku v polje Darilni bon, promocijska koda, koda za popust vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi. Nato kliknite gumb Uporabi.
 • Ko vpišete kodo, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročil. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa in naročanje

Naročanje v spletni trgovini marleys.si je mogoče 24 ur na dan, vse dni v letu.


V spletni trgovini kupec izbira med izdelki, ko izbere določen izdelek klikne na gumb “Dodaj v košarico”. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden. V košarici je mogoče spremeniti količino izdelkov in odstraniti izdelek iz košarice s klikom na gumb “x”. V nadaljevanju kupec izbere način plačila in dostave – izpiše se mu končna cena izdelkov z vključeno poštnino.

S klikom “nadaljuj na blagajno” kupec nadaljuje na naslednji korak naročila. Kupec izpolni Podatke o plačniku in izbere način plačila. Če ima kupec ob nakupu kakšne pripombe ali vprašanja, to zapiše v okence “Opombe”. Pred zaključkom nakupa mora kupec prebrati, se strinjati in sprejeti Splošne pogoje sodelovanja.

Če je naslov za dostavo drugačen kot naslov za račun, se to napiše v okencu “naslov za dostavo”.

Kupec potrdi svoje naročilo s klikom na gumb “Zaključi nakup”. Po uspešni potrditvi naročila sprememba naročila preko spletne strani marleys.si ni več možna.

Sprejeto naročilo – Po uspešno opravljeni oddaji naročila, kupec  po elektronski pošti prejme obvestilo o uspešno oddanem naročilu. Po oddaji naročila ima kupec možnost preklicati sporočilo v roku treh ur. 

Če kupec ne prekliče naročila, gre naročilo v nadaljno obdelavo. Preklic naročila je možen preko elektronske pošte na naslov marleys.unikat@gmail.com z zadevo sporočila PREKLIC NAROČILA/STORNACIJA.

Ponudnik bo v dogovorjenem roku pripravil blago, ga odposlal in o tem po elektronski pošti obvestil kupca. Ponudnik v omenjeni elektronski pošti seznani kupca o politiki vračila blaga, kako postopati v primeru zamude pri dostavi in kako postopati v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od nakupa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O tem naj obvesti ponudnika na elektronski naslov marleys.unikat@gmail.com . Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe, s priporočeno pošiljko. Izdelki morajo biti ustrezno zaščiteni (obvezno zaščiteni z mehurčkasto folijo v trdi škatli). Pošiljk z odkupnino prodajalec NE sprejema.

Pri vračilu izdelka prodajalcu je zelo pomembno, da ga ustrezno zapakirate, tako kot ste izdelek tudi prejeli –  V kolikor bo izdelek neprimerno zavarovan  in se bo med transportom poškodoval, za to odgovarja potrošnik in mu prodajalec ni zavezan k vračilu kupnine, saj se smatra, da je bil izdelek poškodovan ali uničen zaradi krivde potrošnika, ki izdelka ni ustrezno zavaroval.

Poslanim izdelkom je potrebno priložiti kopijo računa in številko TRR računa, saj je vračilo denarja možno izključno na TRR račun kupca, najkasneje v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje kot sporočilo o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano, neodprto, v nespremenjeni količini in neuporabljeno, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Embalaža je sestavni del artikla in jo je ob vračilu prav tako potrebno vrniti v prvotnem stanju v času prejetja izdelka (torej nepoškodovano, neodprto in v nespremenjeni količini).

V primeru odstopa od pogodbe pošljite izdelke na naslov MARLEYS D.O.O., GORE 33 C, 1431 DOL PRI HRASTNIKU. 

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Reklamacija

Vsi izdelki MARLEYS so pred dostavo skrbni pregledani in odposlani nepoškodovani. 

Izdelki so zapakirani v mehurčkasti kuverti, da do  vas pridejo nepoškodovano.
V kolikor niste zadovoljni z izdelki ali menite, da niso takšni, kot ste pričakovali, vas prosimo, da jih pošljete na naslov  MARLEYS  D.O.O., GORE 33 C , 1431 DOL PRI HRASTNIKU.  Ob sprejetju izdelkov, vam povrnemo kupnino, strošek poštnine pa bremeni kupca. Ob vračilu je potrebno navesti razloge za vračilo ter vse podatke, ki jih ponudnik potrebuje za uspešno vračilo (kontaktni podatki in TRR račun).

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti ponudnika v osmih dneh od datuma prejema izdelka. MARLEYS D.O.O. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen.

Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcem spletne trgovine in izdelovalcu izdelkov – MARLEYS D.O.O. omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Dostava

Ponudnik bo izdelke dostavil v dogovorjenem roku. Naročeno blago ponudnik odpošlje v roku 3-5 dni po oddanem naročilu, razen v primeru zunanjih dejavnikov, ki bi podaljšali ta rok. Ponudnik si pridržuje pravico, da blago pošlje tudi kasneje, vendar nikoli dalj kot 7 delovnih dni po prejemu naročila.

Čas pošiljanja je odvisen od pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk in nanj ponudnik nima vpliva. 

Ponudnik za dostavo pošiljk uporablja Pošto Slovenije, vendar si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, v kolikor bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito. Strošek dostave se obračuna ob naročilu in je del končne cene naročila.

CENA POŠTNINE JE FIKSNA: 2,50 EUR (Cena vključuje stroške poštnine in pakiranja) 

Uporaba osebnih podatkov in varovanje osebnih podatkov

MARLEYS D.O.O. se zavezuje k varovanju osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. 

Vaši podatki se bodo uporabljali samo za interne namene in ne bodo predstavljeni tretjim osebam. Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vaših podatkov. 

Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v poglavju Načela zasebnosti. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Podatki se uporabijo izključno za potrebe izpolnitve naročila. Podatki ne bodo predani nepooblaščenim osebam. 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla, ter z ustrezno programsko (antivirus, požarni zid) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko komunikacijskih sredstev na daljavo le, če se uporabnik s tem izrecno strinja (prijava na e-novičke, naročilo izdelkov).

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov.

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Komentirajo lahko izključno registrirani uporabniki. 

Odgovornost

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva ali škodijo ugledu ponudnika. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Možnost odstopanja je minimalna. ( barvi odtenki, velikost).

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Intelektualna lastnina

Spletna stran, vsi podatki na njej, slike izdelkov, zvočne datoteke,animacije, video posnetki,  ki prikazani na strani, so lasti MARLEYS D.O.O., (razen tistih, kjer je naveden drugačen vir) in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah, zato jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka je v lastni MARLEYS D.O.O..

Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno, neizključno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe. Vsako drugo reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na portalu ali za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo, ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova marleys.unikat@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, kar se zadeva nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojim najboljših močeh, da se spori rešijo sporazumno. 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Pogoji poslovanja veljajo od 1.4.2020 do preklica.